Sommarlov på Barnkanalen.se och i SVT Play

Mimi Oh uppträdde inför en härlig Sommarlovspublik fredagen 29 juni. Populärt var bara förnamnet.

Nu har det gått lite drygt tre veckor av årets Sommarlov. Malin, Kringlan och Joni kämpar på vid Dockan i Malmö och varje morgon samlas massor av barn och föräldrar för att se sändningen live.

Vi har fått in många frågor om Sommarlov Barnkanalen.se och i SVT Play och jag tänkte besvara några här:.

Varför kommer Sommarlov upp så sent på webben (på barnkanalen.se och i SVT Play)?
– Varje morgon visar vi Sommarlov live på svt.se/barnkanalen/sommarlov mellan 09.00 och 10.00. Efter det måste vi streama programmet, det vill säga göra om programmet till webbformat. I vanliga fall kan vi göra detta innan programmet sänds, men det går inte då vi sänder live. Ungefär 2-3 timmar efter sändningens slut kan du räkna med att programmet finns på webben och vi hoppas att ni har tålamod med oss om det inte alltid fungerar.

Kan man se programmet i mobilen?
– På grund av att vi har många inköpta serier i Sommarlov kan man tyvärr inte se hela Sommarlov i mobilen då vi inte har mobilrättigheter på de serierna. Men klippen från programmet kan du se.

Hur länge kan man se Sommarlov på webben?
– Många av klippen på Sommarlovs sida kan du se upp till en månad efter att programmet slutat gå i augusti. Hela programmet däremot kan du bara se i 7 dagar. Även detta är på grund av de inköpta serierna och deras rättigheter. Så passa på att se förra veckans program här innan de försvinner!

 

Ha nu en underbart bra sommar! Haj haj!

 

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

 • Emil

  Hej!
  Jag heter Emil och fyller nio om tio dagar.
  Jag tittar på er varje morgon och tycker ni är jätte bra!
  Jag kommer sakna er och hoppas vi ses nästa sommar:
  Kram :)