Snacka prutt och svett med Biss och Kajs

Snart är det dags att kasta ut det gamla året och håva in det nya!

Nytt år brukar betyda många nya saker och kanske känner du att du behöver träffa lite nya vänner när 2012 sätter igång? Då har vi på Barnkanalen två friska fläktar som kommer in den 10 januari, nämligen bajskorven Kajs och kisstrålen Biss.

Munnen är på besök hemma hos Kajs och Biss för att prata om bland annat hicka.

Inspelningsdags av nya programmet Biss och Kajs som kommer till Barnkanalen i januari.

– Det är helt enkelt ett program där vi vill avdramatisera sitt förhållande till kroppsvätskor, säger Johannes Berg som spelar den naiva och godtrogna kisstrålen Biss.

I programmet får vi komma hem till Biss och Kajs som bjuder hem olika kroppsdelar varje vecka och pratar om prutt, svett, bajs och annat som kommer ut ur kroppen. Det är Munnen, Rumpan, Bloddroppen och många, många fler vänner som dyker upp.

– Vi har aktivt valt att tänka: ”vad vill barnen se?”. Vi försöker utgå från barnens perspektiv och komma fram till vad som är logiskt att en bajskorv tycker och tänker. Men vad är egentligen logiskt för bajs och kiss? kan man ju sen fråga sig, säger Sara Miller som är projektledare.

Ni går alltså till jobbet varje dag för att jobba som en bajskorv och en kisstråle. Hur tänker man då?

– Oj, man tänker inte riktigt så, utan jag spelar ju en karaktär. Jag tycker att det är väldigt kul och väldigt fritt och går in i min roll som Kajs, säger Caroline Rauf som spelar den självsäkra bajskorven Kajs.

Programmet är för de allra minsta – men också för de allra största. Från 10 januari 2012 kan du varje tisdag klockan 18.20 se nya gäster hemma hos Biss och Kajs.

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

 • Marcus Sebastian Olsson

  Hej. Kommer Biss och Kajs på dvd? Vår dotter (och jag) saknar det sedan det försvann från svtplay.

 • skogsmulle101

  Kul, Vad var det för liten song innan? Med rumpor på väggen som sjöng med ? 😀 Skitkul

 • skogsmulle101

  LOL, men vad var det för skitkul liten låt innan? rumpor på väggen bl.a.

 • Manal

  gör mer videor

 • Jenny.hietanen@gmail.com

  jag tycker biss och kajs suger

 • Themightyhook

  Kommer det ut någon DvD? Min unge skulle verkligen vilja se om programmet.

 • Kiss

  hur tänkte ni SVT när ni skulle komma på ett namn??  jag kiss och bajs är ju lite för äkligt så vi låtsas som om att det inte är något fel på biss och kajs!1 :O    jag holler med lillabloggen allså plus att det inte är ett ända kul häller!!    TIPS…   kolla lillabloggen på youtube så ska ni se vad vi barn tycker!!

 • http://www.facebook.com/aisha.muhudin1 Aisha Muhudin

  bästa biss och kajs<3<3!!!

 • Dsjdfsdfsdgedrg

  Kul är precis vad det är du kanske inte ska kolla då om du inte gillar det. Svårare än så är det ju knappast!

 • Viper

  Varför har ni ett program som heter Biss Och Kajs programmet går ju ut på att kissa och bajsa. Det är ju inte ens kul! Biss och kajs, ni lär ut barnen om bajs!