Vem blir Årets sockerbagare 2014? Nytt bakprogram i SVT startar på söndag

Tycker du om att baka? Att dekorera muffins i all världens former och komma på egna recept? I nya bakprogrammet Årets sockerbagare träffar vi åtta unga bagare i åldern 9-13 år som tävlar om titeln Årets sockerbagare 2014.

Programledare är Lasse Kronér och huvuddomare är Elisabeth Johansson och de utlovar massor av inspiration, recept och experttips. I det första avsnittet på söndag bakas det layercakes.

- Jag blev kär i det här programmet redan på pappret. Jag älskar att jobba med barnen i programmet och att det är så kreativt. Och sen känns det mycket bra att ingen åker ut, säger Lasse Kronér.

Här är ett klipp från i Gomorron Sverige när de unga bagarna Morgan och Engla gästade dem för att prata om Årets sockerbagare. De bakar amerikanska chocolate chip cookies med choklad, glitter och strössel. I studion är även konditorn Jesper Långström som är gästdomare i första avsnittet.

 

Skicka in dina recept

Har du världens bästa recept som du vill dela med dig av? Då kan du kan skicka in din egen bakvideo till oss. Läs mer på sajten där det också finns en massa recept och experttips.

Barnen i Årets sockerbagare

Årets sockerbagare 2014

Engla, 12 år. Älskar glitter och glamour. Det finns inget bakverk som blir extra fint med extra glitter och blommor.

Morgan, 9 år. Är fokuserad och metodisk när han bakar. Älskar suffléer, pajer och fina tårtor.

Adrian, 13 år. Är en riktig finlirare som älskar att testa nya saker. Mästare på det pilliga, rosor, spritsteknik och dekorationer.

Alice, 11 år. Fantasin har inga gränser när Alice bakar. Vad sägs om muffins med regnbågar eller cupcakes i form av grisar?

Olivia, 11 år. Olivia älskar att hitta på nya saker och toppar alltid med det lilla extra.

Emil, 10 år. Älskar att dekorera med färgbomber och extra allt.

Lova, 12 år. Är koncentrationens mästare som älskar att testa nya saker.

Cornelia, 11 år. Är smak-kombinationernas mästarinna. Fläder, citron och vit choklad är favoriten.

Årets sockerbagare har premiär i Barnkanalen på söndag 28 september kl 18.45

Dags att slå på Piñata!

familjen-cecilia-forss-jakob-setterberg-romeo-altera-tea-stjärne-anton-lundqvist-foto-stefan-malm7

Piñata är Barnkanalens nya humorprogram sprängfyllt med humor, överraskningar och musik. Har du drömt om att leva som en älg, haft ett slott som hjälm eller tänkt gå på 90-års kalas som en banan? Då är det här programmet för dig. Alla ni andra är också välkomna att slå på Piñata. 

På fredag kl 19.20 börjar skrattfesten i Barnkanalen. Tanken med programmet är att hela familjen ska kunna sätta sig tillsammans och skratta hemma i sofforna. Programmet är fyllt med sketcher, följetonger, musik som handlar om allt från döden och mänskliga älgar till tomten och zombies. Några av skådespelarna är Cecilia Forss, Kodjo Akolor, Tea Stjärne (Julkalender Tjuvarnas jul),  Romeo Altera (Julkalender Barnen Hedenhös uppfinner julen) och Jakob Setterberg.

Jag kollade med producenten för programmet, Magnus Samuelsson, hur det varit att spela in programmet.

Hur har det varit att jobba med alla dessa roliga skådespelare?

 - Alltså vilket gäng. Det har varit helt strålande roligt att jobba med allihop och jag hoppas verkligen det syns i rutan.  Men tv är ett lagarbete och det har varit fantastiskt kul att jobba med hela teamet. Om de är lika nöjda med mig får du fråga dem, säger Magnus Samuelsson.

Det låter som ett galet och kul program. Berätta om något kul som hände på inspelningen!

- Det är ju väldigt mycket roligt som händer när det filmas för nästan fyra timmar tv. Men i en sketch ska en dubbelgångare till Rickard Olsson ta över Wild Kids. Då var det så mycket får som lät på inspelningen att vi var tvungna att ha med fåren i bild.  Ja man skulle kanske varit där.

Haha, eller helt enkelt kolla in den episoden! Vad har varit bäst med att göra det här programmet?

- Det har varit att få vara med och skapa ett riktigt roligt program för Barnkanalen. Om nu tittarna kommer tycka det.  Jag tror och hoppas på det i alla fall. Vem vill inte slå på Piñata? 

Mycket roligt under inspelningen förstår jag, men vilken sketch är din favorit av alla som är med i programmet?

- Oj vilken svår fråga. Men när tomten ska busringa som Zlatan och när en kvinna med riddarborg som hjälm ska söka jobb är väldigt roliga. Och upplösningen när familjen ska gå på 90-års kalas. 

Tack Magnus, nu ser vi fram emot premiären på fredag klockan 19.20!

 

mysnytt-kodjo-akolor-foto-stefan-malm

Medverkande i Piñata:

Cecilia Forss
Jakob Setterberg
Tea Stjärne (Julkalender Tjuvarnas jul)
Romeo Altera (Julkalender Barnen Hedenhös uppfinner julen)
Anton Lundqvist
Kodjo Akolor
Emma Molin
Susanne Thorson
Johannes Wanselow
Tomas Åhnstrand
Andreas Karlsson
Nanna Blondell
Mattias Fransson
Sofia Bach

Dags för inspelning av Julkalendern 2015

2013-2014-2015

Det är många som hört av sig om ansökan till nästa års julkalender, 2015. Väldigt roligt tycker vi! Men nu är ansökan stängd och alla roller är tillsatta.

De senaste veckorna har castingen för nästa års julkalender pågått. Castingen har varit extern, det vill säga det är inte vi på Barnkanalen som ordnat den, så därför har man inte kunnat söka via oss och våra plattformar. Men vi får många frågor och därför vill vi meddela att alla roller nu är tillsatta och om en vecka börjar inspelningen.  Tack till alla som sökt!

Men just nu fokuserar vi på årets julkalender, Piratskattens hemlighet, som har premiär den 1 december. Vi längtar! Gör ni?

Philofix Sveriges nya statsminister

philofix-valet

Ett av Barnkanalens mest egensinniga program Philofix tar nu ett alldeles eget grepp om valet och löser den komplicerade skattefrågan. Med stor frenesi vispar Philofix ihop ”skatten”. Hon rör för de gamla, för skolan och naturligtvis för rätten att pyssla.

På den välpysslade valvakan närvarar hela politikereliten med Reinfeldt i spetsen. Han gratulerar den nya statsministern Philofix som svarar med att köra upp honom klockan 6 dagen efter för nu är det nya tider. I det här samhället pysslar vi! Och alla vet ju vem som bestämmer NU…

Philofix är ett gott exempel på när barnprogrammen hittar rätt i ögonhöjd med målgruppen och lockar till engagemang genom lekfullhet och gränslös kreativitet.

- I Philofix är allt möjligt, jag snackar med hamstrar, vinner fotbolls-VM och nu blir jag statsminister. Det är nog just exakt den gränslösheten och respektlösheten i förhållande till verkligheten som gör det så roligt att jobba med barnprogram, säger programledaren Rakel Wärmländer.

Philofix valspecial sänds kl 08.45 i Barnkanalen på söndag, 14:e september. 

Han blir statsminister om barnen får gissa

valfraga-statsminister-2014

Inför valdagen på söndag kommer Lilla Aktuellt ta reda på vem barnen tror blir statsminister nästa mandatperiod i en omröstning på Barnkanalen.se/lillaaktuellt. Under veckan följer redaktionen också statsministerkandidaterna i deras valspurt.

-Vi har märkt att vår publik är väldigt engagerade i det här valet, kanske ännu mer än tidigare. Det är jättekul, säger programledare Pelle Nilsson.

På Lilla Aktuellts sajt finns också en mängd inslag som förklarar hur valet går till, vad ord som ideologi betyder och hur vårt statsskick fungerar i stort. Här kan publiken också göra Lilla Aktuellts valquiz för att utmana sig själva och varandra i valkunskap.

-För oss är det självklart att ge vår publik all den information de behöver för att kunna bilda sig en egen uppfattning om vad de olika partierna vill. De ska också kunna vara med och tycka till på olika sätt och det kan de göra hos oss, säger Pelle Nilsson.

Lasse Kronér och Cecilia Forss del av en fullmatad höst

Hösten i Barnkanalen är fullmatad med premiärer. Det blir bakning, humor och knasigheter, men också allvar, dramatik och äventyr.

Piñata - humorprogram med Cecilia Forss och Kodjo Akolor
Har du drömt om att leva som en älg, haft ett slott som hjälm eller tänkt gå på 90-års kalas som en banan? Då är det här programmet för dig. Nya programmet Piñata är sprängfyllt med humor, överraskningar och musik. Med: Cecilia Forss, Jakob Setterberg, Romeo Altera, Tea Stjärne, Kodjo Akolor m.fl. Premiär 26/9.

Årets sockerbagare 2014 – bakprogram med Lasse Kronér
Lasse Kronér är programledare för Årets sockerbagare 2014, en baktävling för barn som verkligen gillar att baka. Åtta barn tävlar mot varandra i att baka tårtor, kakor och bullar och ingen åker ut. Bakverken bedöms av en jury med huvuddomaren Elisabeth Johansson, som har vunnit guld i mat-OS och som sitter i juryn för både Årets kock och Årets konditor. Premiär 28/9.

Dunderbluffen – barn lurar föräldrar och släkt med hjälp av Ola Selmén  
I Dunderbluffen får busiga barn chansen att lura skjortan av sina föräldrar och släktingar. Till sin hjälp har de programledaren Ola Selmén, som står beredd att hitta på bus som de vuxna sent kommer att glömma. Premiär 15/10.

Årets julkalender Piratskattens hemlighet
Årets julkalender i SVT är ett magiskt och spännande äventyr om syskonen Minna och Sam som åker utomlands med sin mamma till Orkidékusten vid Medelhavet för att fira jul. Men den idylliska Orkidékusten är hotad och det enda som kan rädda den är om de kan hitta den legendariska piraten Aquilas försvunna skatt. Tillsammans med sin kusin Bianca bestämmer sig barnen för att hitta den mytomspunna piratskatten. Men de förstår snart att det även finns andra som letar efter skatten, som inte har samma hederliga avsikter. Med: Lea Stojanov, Buster Isitt och Alexandra Breschi. I övriga roller: Ana Gil de Melo Nascimento, Mirja Turestedt, Richard Ulfsäter, Peter Eggers, Göran Engman, Iwa Boman, Lena T Hansson, Sofia Bach, Michalis Koutsogiannakis, Christoffer Nordenroth, Madeleine Martin. Premiär 1/12.

Extrema ögonblick – ny gripande dokumentär
I dokumentärserien Extrema ögonblick träffar programledaren Louise Fornander barn som varit med om dramatiska händelser och som ställer allt på sin spets. Olle kämpade för sitt liv mot en björn, och lyckades överleva tack vare att han mindes vad man ska göra när man blir attackerad av ett rovdjur. Vi träffar också Olof som räddade sin bästa kompis Viktor ur en lavin och Felicia som förlorade sina ben i en bilolycka, men som med en vilja av stål kom upp på hästryggen och nu kan rida igen. Premiär: 7/12.

Andra nyheter:
Varannan vecka - dokumentärserie om en skilsmässa ur barnets perspektiv. Premiär 26/8.
Djur med Julia - nytt djurprogram med programledaren Julia Wiberg. Premiär 7/9.
Spökpatrullen - om en klantig spökjägare och ett tjuvaktigt spöke. Premiär 15/10.
Sagomattan – Markus Granseth skapar sagor tillsammans med barn på sin stora gröna sagomatta. Premiär 4/11.
Mina pinsamma föräldrar med Anna Blomberg och Daniel Gustavsson. Premiär 5/12.
Min familj – Vad är en familj och vad är det som gör att man hör ihop? Premiär 6/11.

Nya säsonger:
Lilla aktuellt sänder nyheter för barn varje vardag. Programmet har funnits i 20 år och släpper under hösten en app.
Barbro Lindgrens kritikerrosade föreställning Vems lilla mössa flyger från Orionteatern sänds 4/10.
Philofix – nya avsnitt av pysselprogrammet med Rakel Wärmländer. Start: 22/9.
REA – om dina pengar, prylar och rättigheter. Start: 7/10
Fredagkväll med Malin. Start: 10/10
Fixa showen med David Lindgren. Start: 17/10
Minimello med Ylva Hällen och barnens artister. Start: 17/10
Hästprogrammet Stjärnhoppningen med Zara Larsson, Ravelli, Nicke Borg, Yankho, Doreen Månsson, Anders Johansson. Start: 19/10
Lilla Melodifestivalen. Start: 25/10
Kändisbarnvakten med Sean Banan, Caroline Seger, Amy Diamond, Caroline Winberg m.fl. Start: 31/10.
Fixa rummet med Anna Braun och nya programledaren Amanda Wickman. Start: 2/12
Wild kids med Rickard Olsson. Start: 5/12

Ny säsong av Wild kids i december

wk-blogg

Inspelningen av äventyrsserien Wild kids pågår för fullt i skogen utanför Orsa i Dalarna. Cirka 7000 barn sökte till den nya säsongen som är ett av Barnkanalens mest populära program. Programledare är Rickard Olsson som just nu också är aktuell med Atleterna.

De barn som valts ut delas upp i två lag - Björnar och Lejon – och de bor i vildmarken utan sina föräldrar under två veckor. Platsen är liksom förra säsongen Orsas vildmarker i Dalarna, men i övrigt vet deltagarna inte vad som väntar dem. ​Ett stort pris står på spel – en resa till Afrika. 
 
Wild kids har premiär fredag 5 december kl 19.30 i SVT:s Barnkanalen.
 
 
Lag Björnarna:
Vera Persson Donkersloot, Stockholm, 11 år
Sonja Åkerström Nguyen, Skellefteå, 10 år
Marius Kisswani, Kristianstad, 12 år
 
Lag Lejonen:
Hannes Stenshäll, Stockholm, 11 år
Anna Khatchapuridze, Ljungbyholm, 12 år
Johan Melinder, Upplands Väsby, 12 år
 
Gäster i Wild kids: Malin Olsson, Thomas Ravelli, Alex Hermansson, Kalle Moraeus, Gladiatorerna Beast och Hero, Oscar Zia, Daniel Norberg. 

Första bilderna ur Dunderbluffen

I Barnkanalens nya underhållningsprogram Dunderbluffen hjälper vi barn att busa till det med någon de känner. Elin ville sätta dit sin gudfar Lars.
- För han har retat mig hela livet, berättar hon.

Konceptet är enkelt, barn som har problem med någon vuxen i sin närhet får hjälp med att smida ihop en riktigt saftig bluff tillsammans med programledaren Ola Selmén. När det var dags att bluffa med Elins gudfar Lars valde man att göra det medan han sysslade med sin stora hobby, golf. Bland annat åkte en golfvagn ner i ett vattenhinder.

– Det var bara knäppt, jag fattade ingenting, det tog säkert ett dygn innan jag förstod vad jag råkat ut för, berättar Lars.

Elin var desto nöjdare med bluffen och trivdes medan hon såg allt från ett tält på golfbanan.

– Det var roligt, där fick han tänkte jag, säger Elin som också berättar att det svåraste var att inte berätta om bluffen för sina kompisar i förväg.

Men allt slutar såklart i glada miner för alla inblandade.

– Vi avslutar alla bluffar med en stor och varm kärleksfull Barnkanalen-kram, säger programledaren Ola Selmén.

Dunderbluffen har premiär i Barnkanalen onsdagen den 15 oktober klockan 18.45.

Ny programledare sökes

 

Vill du jobba med den här? Sök då som programledare till Bolibompa.
Vill du jobba med draken? Sök då som programledare till Bolibompa.

Nu söker Bolibompa en ny programledare. Är du eller någon du vet intresserad av att arbeta med ett av SVT:s starkaste varumärken och göra TV för de allra minsta tycker vi att du ska söka.

Skicka in en video där du visar vem du är och varför just du ska jobba med oss. Videon ska vara cirka 5 minuter lång. Använd dig av valfri videotjänst och skicka länken till bolibompacasting@svt.se. Bifoga också ditt CV med kontaktuppgifter och ett personligt brev.
Du kommer att jobba i Stockholm och anställningen är tidsbegränsad. Har du några frågor besvaras de via mail.
Du kan söka fram till och med den 1 september 2014. Välkommen med din ansökan!

 

 

 

 

Sommarlov bjuder in Barnkanalen-kompisar!

alla-sommarlov-1000


Sista veckan på Sommarlov och vi laddar för hösten i Barnkanalen (även fast vi fortfarande vill njuta av sol och bad). Därför har Malin, Alex och Rijal bjudit in höstens Barnkanalen-kompisar på ett stort event imorgon, tisdagen den 12 augusti. 

De som kommer till Sommarlov i Malmö är:

David Lindgren, Fixa showen
Anna Braun, Amanda Wickman, Fixa rummet
Ylva Hällen, Minimello
Sara Edwardsson, Härmaporna
Ola Selmén, Dunderbluffen och Amigo Grande
Amigoorkestern, Amigo Grande
Markus Granseth, Sagomatten
Stephan Yüceyatak, Lilla Sportspegeln​

Vill du också vara där? Kom till Scaniabadet i Västra hamnen i Malmö.

09.00-10.00 Sommarlovsinspelning

10.10 David (Fixa Showen) kör några låtar.

10.20 Markus o Stephan kör kortshow med chock-dammsugare och huvudaxlarknäåtå.

10.40 Stephan drar igång Lilla Sportspegelns utmaningar (Summercamp) där han får hjälp av andra programledare att kämpa med kidsen i dragkamp, rockring och andra tuffa grenar.

Sara kör charader (Härmaporna) i ett separat tält.