Därför ska du se årets julkalender

”Som ett experiment, spännande, roligt, annorlunda och mat”-det är med de fem orden Elma, Sigrid, Oliver, Morris och Sabina beskriver årets julkalender. Idag var Erik Haag, Lotta Lundgren och några av de medverkande barnen plats på SVT för presskonferens, hör vad de hade för roligt att berätta om inspelningen och julkalendern Tusen år till julafton!

Årets julkalender ”Tusen år till julafton” börjar att sändas 1 december. Julkalendern sänds både i Barnkanalen och SVT 1.
Sändningstider: kl 7.15 och 18.45 på vardagar, kl 8.45 och 18.45 helger.

Vem vinner Minimello 2015?

Tittarna har röstat klart och på fredag får vi veta vem som tar hem Minimello-pokalen 2015. Förutom tittarnas röster räknas också fyra jurygruppers poäng. Spänningen är stor och fredagen den 27 november vet vi!

Vi var nyfikna på vad några musikexperter tror om finalen och vi har därför frågat artisten Amy Diamond, Melodifestivalens Christer Björkman och Morgonshowens Behrang Miri och Sara Edwardsson vem de tippar som vinnare. Se klippen här nedan. Tippar de samma som du kanske?

En final i kärlekens tecken

minimello2015-final1-ikväll

Det är äntligen dags för final i Minimello 2015. Och det blir en final i kärlekens tecken! Kärlekspilar och kramar kommer att hagla och det blir kärlek till allt från gosedjur till människor och bilar.

Sex finalister gör ikväll upp i kampen om den stora äran och den glittriga Minimello-pokalen. Det blir toner av både Mozart och Tjajkovskij och programledare som flyger.
– Jag älskar blandningen i årets final! Jag har verkligen inte en susning om vem som kommer ta hem segern, säger Ylva Hällen, programledare.

minimello2015-finalisterna1000

Finalen rivstartar med fest och dans! Först ut är Ricky & Co och deras zuperdans i låten ”Zupermen”. Och det leder oss vidare till ”da-da-da-da-da-da-da-dansa” när Tindra & Koorah äger på scen med sin låt ”Vi ba kör”.

Sen blir det kärleksfullt med Glitter M som sjunger ”Jag vill kramas med dig” följt av Carrollas mäktiga ballad ”Mitt hjärtas hemlighet” och sedan Stilige Abdis kärleksförklaring till sin bil i ”Rock’n’roll Bettan”. Som ett riktigt kärleksfyrverkeri avslutas finalen med Kärlekens armé och låten ”Amors pilar”. Kanske blir det ett riktigt pusskalas i publiken?

– Minimello skulle inte finnas utan barnen! Alla artister som har kommit in i år och allt engagemang i röstningen gör mig så otroligt rörd och vi på Minimello gör allt för att boosta det så mycket som möjligt. Kärlek till er alla! säger Ylva.

Vi ses i Barnkanalen ikväll, fredagen 20 november, klockan 18.45.

Finalens startfält:
Bidrag 1. Zupermen

Vokalist: Vlatko Gicarevski
Musik: Andra Generationen
Text: Andra Generationen

Bidrag 2. Vi ba kör
Vokalist: Amber Rose Watts, Alexandra Thysell Shanahan
Musik: Thom Gisslén
Text: Tiffany Kronlöf

Bidrag 3. Jag vill kramas med dig
Vokalist: Adrian Modiggård
Musik: Ola Salo
Text: Ola Salo / Ylva Hällen

Bidrag 4.  Mitt hjärtas hemlighet
Vokalist: Helen Sjöholm
Musik: Sonja Aldén
Text: Sonja Aldén

Bidrag 5.  Rock n roll Bettan
Vokalist: Daniel Norberg
Musik: Klas Backman
Text: Johannes Berg

Bidrag 6.  Amors Pilar
Vokalist: Daniel Norberg
Musik: Thomas G:son
Text: Ylva Hällen

Vänta er en riktig supershow!

Vi har kommit fram till den femte deltävlingen i Supershowen, programmet där barn mellan 6 och 12 år tävlar om titeln Årets supershoware 2015. Här är artisterna som tävlar den här veckan.

Myra & the Antz
Stockholmsbandet Myra & the Antz består av Sandra, 11 år, Annabel, 11 år, Victor, 12 år, Linnea, 11 år och systrarna Myra, 11 år och Nova, år. Det blir riktigt ösigt när de kliver på scenen och kör Noice punkdänga Jag vill inte va’ som alla andra.

Melker
Tolvåriga Melker som kommer från Danderyd gillar verkligen att spela gitarr och sjunga. Gitarren tar han med sig upp på Supershowen-scenen när han uppträder med Bruno Mars sköna låt Lazy song.

Julia
Julia, 10 år, från Solna höll på att smälla av när hon träffade Supershowenjuryn första gången, men hon samlade sig och tog dem med storm med sin tolkning av Alina Devecerskis Flytta på dig. Och på måndag kör hon samma låt i programmet, den här gången uppbackad av sex dansare.

Nicole
Tolvåriga Nicole från Norrköping är sist ut i veckans startfält. Med sig på scenen har hon, precis som på audition, sin fiol – som hon behärskar som hon aldrig gjort annat än att spela på den. Hon har valt att framträda med Gärdebysången.

Info om Supershowen:
Varje vecka uppträder fyra bidrag framför en stor publik och Supershowens egen jury som består av Ylva Hällen, Fredrik ”Benke” Rydman och Kristin Amparo. Juryn skickar ett av bidragen direkt till finalen, den 21 december, övriga går vidare till en röstning på Supershowensajten där tittarna röstar fram ytterligare ett bidrag till Tittarnas val som går av stapeln den 14 december. Programledare är David Lindgren och Peter ”SuperPeter” Englund.

Supershowen sänds måndagar klockan 18.30 i Barnkanalen.

Se trailern för ”Tusen år till julafton”

Idag börjar trailers för årets julkalender ”Tusen år till julafton” att rulla i rutan. Inte långt kvar till premiär nu!

Årets julkalender ”Tusen år till julafton” börjar såklart att sändas 1 december. Julkalendern sänds både i Barnkanalen och SVT 1.

Sändningstider: kl 7.15 och 18.45 på vardagar, kl 8.45 och 18.45 helger.

LÄS MER OM KALENDERN:

Mindre än en månad kvar till julkalendern

Gänget som berättar barnens historia i julkalendern

Farzad tar över Skavlans studio

skavlan-farzad1920

Under åtta söndagar i Barnkanalen med start den 14 februari drar Skavlan Jr igång med Farzad Farzaneh i Fredrik Skavlans stol.

– Äntligen får jag göra det jag gillar bäst. Barn som berättar om sina liv på samma sätt som vi låter vuxna ta plats, säger Farzad.

Skavlan Jr följer Skavlan i formen och bjuder in fyra barngäster och en välkänd artist i varje program. Programmen blir 30 minuter och sänds kl 19.00 på söndagar i Barnkanalen med start 14 februari.

– Från början tänkte vi kapa Skavlans studio. Men vi fegade ur och frågade snällt och han sa ja. Nu gör vi ett program som kommer att vara roligt och känslosamt, både för barn och vuxna, där barnens berättelser och upplevelser står i centrum, säger Klara Svensson, projektledare på SVT.

Barnen som gästar är mellan 9-13 år.

Här är veckans stjärnor!

På måndag är det dags för den fjärde deltävlingen i Supershowen, Barnkanalens nya underhållningsprogram som lockar storpublik varje vecka. Här är veckans fyra artister.

Klara & Nicole
Klara, 9 år, och Nicole, snart 11 år, är de coola bästa kompisarna från Vattholma som rappat sig hela vägen in i Supershowen. De är först ut i den fjärde deltävlingen med Ison & Filles Länge leve vi.

Sam
Åttaåriga Sam från Stockholm är en fullblodad entertainer med unik stil. Han älskar att både sjunga och dansa och ställer upp med Britney Spears Toxic.

Lovisa
Lovisa, 11 år, från Nacka gillar verkligen schlager och att sjunga med kraft. I Supershowen sjunger hon Carolas schlagerhit med stort s – Fångad av en stormvind.

Sebastian
Äldst ut i veckans startfält är tolvåriga Sebastian från Järfälla. På audition frågade juryn om han inte var äldre än han sa för att de blev så imponerade. Sebastian har tagit sig an den kanske mest populära filmlåten i modern tid – Let it go från filmen Frost.

Info om Supershowen:
Varje vecka uppträder fyra bidrag framför en stor publik och Supershowens egen jury som består av Ylva Hällen, Fredrik ”Benke” Rydman och Kristin Amparo. Juryn skickar ett av bidragen direkt till finalen, den 21 december, övriga går vidare till en röstning på Supershowensajten där tittarna röstar fram ytterligare ett bidrag till Tittarnas val som går av stapeln den 14 december. Programledare är David Lindgren och Peter ”SuperPeter” Englund.

Supershowen sänds måndagar klockan 18.30 i Barnkanalen.

Giganternas kamp!

deltävling4-minimello2015-artisterna

Minimellos fjärde deltävling har allt – och lite till! Det är giganternas kamp. Bakom artisterna finner vi namn som Ola Salo och Helen Sjöholm och på scen bjuds vi på gosedjur, raggarrock och gudomligt guldregn!

Vi har sett 12 bidrag tävla i Minimello 2015 och nu återstår bara fyra låtar. Ikväll tävlar Glitter M, Stiliga Abdi & The Nonstops, Carrolla och Gudinnan om den fjärde finalplatsen.

deltävling4-minimello2015-helen-sjöholm

Det är som vanligt ni där hemma som skickat in de fantastiska artisterna men bakom kvällens exklusiva bidrag står bland annat erfarna låtskrivare som bland andra Ola Salo, Sonja Aldén och Thomas G:son som alla haft låtar med i stora Melodifestivalen ett flertal gånger.

Låten ”Jag vill kramas med dig” framförs av artisten Glitter M som är det första gosedjuret som någonsin stått på Minimellos scen. Låten är skriven av Ola Salo och sjungs av Adrian Modiggård.
– Jag upptäckte Minimello genom min dotter. Jag stod och vek tvätt samtidigt som hon tittade på programmet och jag slogs av hur väl genomfört det var och vilken suverän ide det är. Musiken tas fram på ett väldigt seriöst och proffsigt sätt samtidigt som det hela tiden är barnen och deras toarulle-dockor som står i centrum, säger Ola Salo och fortsätter:
– Det har vart ett stort nöje att få bidra med något till Minimello och i kväll sitter vi givetvis bänkade och hejar på Glitter M aka Favoriten!

deltävling4-minimello2015-låtskrivare

”Rock´n´roll Bettan” framförs av Stilige Abdi & The Nonstoppers och är en låt som handlar om bilen Bettan – Stiliga Abdis stora kärlek. Den sjungs av Daniel Norberg och är skriven av Klas Backman.

I bidrag nummer 3 får vi höra fantastiska Helen Sjöholm ge röst åt balladdrottningen Carrolla. Låten ”Mitt hjärtas hemlighet” är skriven av Sonja Aldén.
– En sån här chans får man inte missa. Jag älskar ”Minimello”, jag och barnen har tittat i flera år, säger Helen Sjöholm.

Som sista bidrag ut i Minimello 2015 får vi se Gudinnan på scenen med ”Viva la Diva.
– Jag är inte man, jag är inte kvinna, jag är Gudinna, säger Gudinnan om sig själv.
”Viva la Diva” sjungs av Ayla Kabaca och musiken har Thomas G:son skrivit.

Deltävling 4 sänds i Barnkanalen ikväll, fredag 6 november 2015, klockan 18.45. Och förstås på Minimellosajten!

Bidrag 1. Jag vill kramas med dig
Artist: Glitter M

Vokalist: Adrian Modiggård
Musik: Ola Salo
Text: Ola Salo / Ylva Hällen

Bidrag 2.  Rock n roll Bettan
Artist: Stilige Abdi & The Nonstoppers

Vokalist: Daniel Norberg
Musik: Klas Backman
Text: Johannes Berg

Bidrag 3.  Mitt hjärtas hemlighet
Artist: Carrolla
Vokalist: Helen Sjöholm
Musik: Sonja Aldén
Text: Sonja Aldén

Bidrag 4.  Viva la diva
Artist: Gudinnan
Vokalist: Ayla Kabaca
Musik: Thomas G:son
Text: Ylva Hällen

Veckans Supershoware!

Vi är redan framme vid den tredje deltävlingen av Supershowens totalt sju i höst. Här är de fyra artister som tävlar på måndag.

Anna
Tolvåriga Anna från Stockholm älskar att både sjunga, dansa och showa. I Supershowen drar hon ner på tempot och ställer upp med Zara Larssons vackra ballad Uncover.

Jonathan
Musikaliska Jonathan, 12 år från Vadstena blev uppmärksammad redan som fyraåring efter att ett klipp där han spelar trummor spreds över internet. I Supershowen byter han trummorna mot en gitarr och spelar John Legends All of me.

Neneh
Elvaåriga Neneh från Upplands Väsby har mer attityd på scenen än hennes förebilder Beyonce och Rihanna har tillsammans. Hon ställer upp med Willow Smiths coola hit Whip my hair.

The Unjustified
Ösiga The Unjustified består av Hägerstensgrabbarna Harry, 12 år, Morgan 11 år, Marcus 12 år och Emil 12 år. De rockar loss på scenen med AC/DCs klassiker Highway to hell.

Info om Supershowen:
Varje vecka uppträder fyra bidrag framför en stor publik och Supershowens egen jury som består av Ylva Hällen, Fredrik ”Benke” Rydman och Kristin Amparo. Juryn skickar ett av bidragen direkt till finalen, den 21 december, övriga går vidare till en röstning på Supershowensajten där tittarna röstar fram ytterligare ett bidrag till Tittarnas val som går av stapeln den 14 december. Programledare är David Lindgren och Peter ”SuperPeter” Englund.

Supershowen sänds måndagar klockan 18.30 i Barnkanalen.