Första bilderna ur Dunderbluffen

I Barnkanalens nya underhållningsprogram Dunderbluffen hjälper vi barn att busa till det med någon de känner. Elin ville sätta dit sin gudfar Lars.
- För han har retat mig hela livet, berättar hon.

Konceptet är enkelt, barn som har problem med någon vuxen i sin närhet får hjälp med att smida ihop en riktigt saftig bluff tillsammans med programledaren Ola Selmén. När det var dags att bluffa med Elins gudfar Lars valde man att göra det medan han sysslade med sin stora hobby, golf. Bland annat åkte en golfvagn ner i ett vattenhinder.

– Det var bara knäppt, jag fattade ingenting, det tog säkert ett dygn innan jag förstod vad jag råkat ut för, berättar Lars.

Elin var desto nöjdare med bluffen och trivdes medan hon såg allt från ett tält på golfbanan.

– Det var roligt, där fick han tänkte jag, säger Elin som också berättar att det svåraste var att inte berätta om bluffen för sina kompisar i förväg.

Men allt slutar såklart i glada miner för alla inblandade.

– Vi avslutar alla bluffar med en stor och varm kärleksfull Barnkanalen-kram, säger programledaren Ola Selmén.

Dunderbluffen har premiär i Barnkanalen onsdagen den 15 oktober klockan 18.45.

Ny programledare sökes

 

Vill du jobba med den här? Sök då som programledare till Bolibompa.
Vill du jobba med draken? Sök då som programledare till Bolibompa.

Nu söker Bolibompa en ny programledare. Är du eller någon du vet intresserad av att arbeta med ett av SVT:s starkaste varumärken och göra TV för de allra minsta tycker vi att du ska söka.

Skicka in en video där du visar vem du är och varför just du ska jobba med oss. Videon ska vara cirka 5 minuter lång. Använd dig av valfri videotjänst och skicka länken till bolibompacasting@svt.se. Bifoga också ditt CV med kontaktuppgifter och ett personligt brev.
Du kommer att jobba i Stockholm och anställningen är tidsbegränsad. Har du några frågor besvaras de via mail.
Du kan söka fram till och med den 1 september 2014. Välkommen med din ansökan!

 

 

 

 

Sommarlov bjuder in Barnkanalen-kompisar!

alla-sommarlov-1000


Sista veckan på Sommarlov och vi laddar för hösten i Barnkanalen (även fast vi fortfarande vill njuta av sol och bad). Därför har Malin, Alex och Rijal bjudit in höstens Barnkanalen-kompisar på ett stort event imorgon, tisdagen den 12 augusti. 

De som kommer till Sommarlov i Malmö är:

David Lindgren, Fixa showen
Anna Braun, Amanda Wickman, Fixa rummet
Ylva Hällen, Minimello
Sara Edwardsson, Härmaporna
Ola Selmén, Dunderbluffen och Amigo Grande
Amigoorkestern, Amigo Grande
Markus Granseth, Sagomatten
Stephan Yüceyatak, Lilla Sportspegeln​

Vill du också vara där? Kom till Scaniabadet i Västra hamnen i Malmö.

09.00-10.00 Sommarlovsinspelning

10.10 David (Fixa Showen) kör några låtar.

10.20 Markus o Stephan kör kortshow med chock-dammsugare och huvudaxlarknäåtå.

10.40 Stephan drar igång Lilla Sportspegelns utmaningar (Summercamp) där han får hjälp av andra programledare att kämpa med kidsen i dragkamp, rockring och andra tuffa grenar.

Sara kör charader (Härmaporna) i ett separat tält.

Barnkanalen är favoritkanalen

barnkanalen-orvesto

Orvesto Juniors senaste undersökning för 2014 visar att Barnkanalen är 7-11-åringarnas favoritkanal för andra året i rad. Andelen fortsätter dessutom öka jämfört med förra året. I år säger 28 procent av 7-11-åringarna att Barnkanalen är deras favoritkanal och det är främst 10-åriga flickor som visar ett större intresse.

- Det är mycket glädjande att Barnkanalen trots minskad tittning på tv i år behåller sitt favoritskap bland de äldre barnen. Vi hoppas att vi även i framtiden ska kunna behålla vår position framförallt på online-sidan där tillväxten är störst, säger Safa Safiyari som är chef för Barnkanalen.

Undersökningen visar också att barnkanalen.se hamnar på tredje plats efter Google och Youtube vad gäller det frekventa surfandet. Vidare är det mycket tydligt att barnen ändrar sitt mediebeteende väldigt snabbt. Surfplattan som var stor redan i 2013 års mätning är nu snart fullständigt dominerande. Andelen som säger sig titta på TV på annan plattform (dvs vanlig TV-apparat) har minskat från 25 procent till 14 procent. Men på totalen är det fler som säger sig titta på TV oavsett plattform.

Sök till Labyrint 2015

barnkanalen-labyrint-sok-2015_992

Älskar du slajm? Då kanske det är du som ska utmana Daidalos och hans robotar i nästa säsong av Labyrint! Nu är det äntligen dags att anmäla sig.

Nytt för i år är att det går att söka antingen själv eller som ett lag om tre personer. De som söker själva och blir uttagna kommer att få bilda lag med två andra barn som också har sökt själva. För att kunna vara med i programmet ska man vara mellan 7 och 9 år gammal. Länken till ansökningsformuläret hittar ni på Labyrints sajt.

Sista anmälningsdagen är fredagen den 17 oktober. Har du/ni inte blivit kontaktad av oss innan den 1 november har du/ni tyvärr inte kommit med denna gång.

Lycka till!

Nedräkningen kan börja!

På måndag smäller det! Då är Busster tillbaka på sin plats vid Scaniabadet i Malmö och våra Sommarlovskompisar; Malin, Rijal och Alex laddar för fullt. Kolla in klippet så fattar ni hur taggade dom är!

Artisterna som är klara för att besöka Sommarlov i sommar är:

Manda – 13 juni
Panetoz – 20 juni
Outtrigger – 27 juni
Sean Banan – 4 juli
Isac Elliot – 18 juli
Oscar Zia – 1 augusti

Se också intervju med Malin och Alex när de besökte Gomorron Sverige måndagen 2 juni 2014:

Superdräkten nominerat till pris!

Superdrakten-Barnkanalen-ep1_992

Barnkanalens program Superdräkten är nominerat till tv-producenternas pris för ”Årets programidé”. Bakom idén ligger produktionsbolaget Svenska barnprogram som förra året vann kategorin med barnprogrammet Junk där konstnärer skapar nya saker av gamla leksaker.

Svenska barnprogram har producerat många program för Barnkanalen. I Superdräkten skapar dragartisten och kostymören PeterEnglund genusöverskridande kläder tillsammans med barn.

- Det är anmärkningsvärt att ett så litet bolag är med och konkurrerar med stora bolag som Eyeworks och Strix två år i rad. Vi är så stolta. Extra roligt är att barnprogrammen ligger så i framkant vad gäller skapandet av nya unika TV-format, säger Marie Lundberg VD Svenska Barnprogram.

De nominerade i ”Årets programidé” är:
Trolljägarna av Strix Television
Jills Veranda av Eyeworks
Superdräkten av Svenska Barnprogram

TV-Producenternas pris uppmärksammar och premierar Sveriges bästa upphovsmakare och kreatörer inom tv-produktion. Bakom priset står produktionsbolagens branschorganisation Film&TV-Producenterna.

Vem som tar hem priset får vi veta efter galan ikväll, tisdag 3 juni. Håll tummarna!

Dags att utse vinnaren i årets Vi i femman

BK-VIIFEMMAN-FB-FINAL_992
Kunskapsskolan möter Norrbackaskolan i finalen.

Det är dags för final i Sveriges största kunskapstävling för femteklassare, Vi i Femman. Kampen om segern står mellan Norrbackaskolan från Visby och Kunskapsskolan från Katrineholm.

Vi i femman låter femteklassare imponera med sitt enorma kunskapsregister för femtiförsta gången i rad. I år är det under uppsikt av den varmt rättvisa domaren Anne Lundberg, som tidigare vunnit På Spåret i SVT.

Över 70 000 elever i årskurs fem från hela landet deltog i Uttagningen i november 2013.

De 200 bästa klasserna tog sig vidare till lokala tävlingar, därefter följer rikskvartsfinaler, och slutligen står fyra lag inför de tv-sända semifinalerna, och slutligen finalen.

Programledare för Vi i femman är återigen Kim Ohlsson och årets domare är Anne Lundberg.
Programledare för Vi i femman är återigen Kim Ohlsson och årets domare är Anne Lundberg.

- Det är final, och det är extra festligt, säger Kim Ohlsson.
Är frågorna därmed extra festliga?
- Ja, om du tycker extra svåra frågor är festligt, då är svaret ja, säger Anne Lundberg.

Medverkande
Anne Lundberg, domare
Kim Ohlsson, programledare
Isac Elliot, artist, framför låten New Way Home
Sofia Rågenklint, från Djursjukhuset och Söndag med Sofia, ställer frågor om djur
Malin Nilsson, trollkarl, testar magiska kunskaper
Niklas Sjögren, utrikeskorrespondent, frågan om och från Thailand

Finallagen, som klurat sig genom alla olika frågemoment, och nått hela vägen fram till 2014 års slutfinal är Kunskapsskolan från Katrineholm och Norrbackaskolan från Visby.

Norrbackaskolan, Visby
Tävlande är Hedda Roswall & Otto Åberg.

Kunskapsskolan, Katrineholm
Tävlande är Claes Lewenhaupt & Lova Sund.

Finalen sänds i Barnkanalen fredag 9 maj, kl.18.30

Nu kommer barnen tillbaka till Barnkanalen

klippbild-barnplay-trailer

För fyra veckor sedan lanserade vi på Barnkanalen en app för barnutbudet. Anledningen var att möta upp det förändrade behovet hos barnen. Responsen och resultatet kom snabbt. Under de fyra första veckorna har appen haft 128 000 nedladdningar och antalet unika besökare på barnkanalen.se har ökat rejält.

Den genomsnittliga tiden per besök har ökat från 10 minuter till 15 minuter i genomsnitt. Även den spenderade tiden på barnkanalen.se har ökat med 50 procent jämför med förra året.

- Vi ser tydligt att beslutet om att ta fram en app var rätt, den var väldigt efterlängtad. Det känns väldigt bra att vi nu har ett nytt erbjudande som möter upp behovet hos våra tittare, säger Safa Safiyari som är chef för Barnkanalen.

Även Erik Wahlgren som har tagit fram appen på SVT är nöjd:
- Appen har fått ett mycket positivt mottagande. Utifrån responsen verkar det som att vi även har lyckats göra den så pass enkel att barn från 3 år kan använda den, vilket har varit ett av våra mål.

Här kan du se Barnkanalens nya playspelare via din webbläsare.