Nu får barnen sig egen supershow!

supershowen-premiar-blogg_988
SuperPeter och David Lindgren Foto: Magnus Liam Karlsson

I höst leder artisten David Lindgren och dragshowartisten Peter ”SuperPeter” Englund Supershowen – ett nytt program där tittarna ska rösta fram Årets supershoware.

I Supershowen framför barn sin favoritlåtar på scenen framför en jury bestående av Barnkanalenprofilen Ylva Hällen, koreografen Fredrik ”Benke” Rydman och sångerskan Kristin Amparo.
– Jag hade önskat mig ett sådant här program när jag var liten och drömde om att stå på scenen. Barnen gör helt otroliga tolkningar med så mycket mod och integritet, säger David Lindgren.

I det första avsnittet får tittarna hänga med David Lindgren på auditionturné runt om i Sverige. Hundratals sökande barn ska bli 28 tävlande showare. Efter auditionavsnittet väntar sju deltävlingar. Serien avslutas med en direktsänd final där tittarna korar Årets Supershoware.
– Supershowen handlar inte om att vara bäst eller att sjunga finast. Det handlar om att hitta sitt eget uttryck och att våga ta det hela vägen. Det är det vi vill förmedla och stärka barnen i, säger Kristin Amparo.

Barnen som tävlar har själva valt vilka låtar de ska tolka. Det är allt från gamla 40-talsdängor till moderna sommarplågor.
– Jag älskar tanter och tantmusik. Mina kompisar tycker att min musiksmak är jättekonstig.  Men jag gillar att vara lite annorlunda, säger 10-åriga Hillevi som framför Alice Babs låt ”Swing it magistern”.

Supershowen har premiär måndag 19 oktober kl 18.30 i Barnkanalen.

Fakta Supershowen:

 • Programledare är David Lindgren (Melodifestivalen, Fixa showen i Barnkanalen). Vid sin sida har han dragshowartisten Peter ”SuperPeter” Englund (Superdräkten).
 • Juryn består av Ylva Hällen (Bolibompa, Minimello), koreografen Benke Rydman (Måns Zelmerlövs ”Heroes”) och artisten och kompositören Kristin Amparo (Melodifestivalen 2015).
 • Musikcoach är Fernando Fuentes och scencoach är Sacha Jean Baptiste.
 • Antal sökande barn 6-12 år: 573.
 • Avsnitt 1 är ett auditionavsnitt. 28 bidrag väljs ut av juryn i slutet av programmet.
 • Avsnitt 2-8 är deltävlingar med 4 bidrag per avsnitt. Juryn väljer ett bidrag som går direkt till final. De övriga 3 bidragen går till Barnkanalen.se där tittarna varje vecka röstar fram sin favorit.
 • Avsnitt 9 är Tittarnas val. Det är direktsänt. Där tävlar de bidrag som tittarna varje vecka röstat fram. Tittarna röstar här via webb och telefon fram ett bidrag som går till finalen.
 • Avsnitt 10 är en direktsänd final. Här möts de 8 finalisterna. Tittarna har här hela makten genom telefon och webbröstning.
 • Tävlingsupplägget har ett tydligt barnperspektiv och är speciellt utformat för att passa målgruppen. Ingen blir sist. En i varje avsnitt går vidare till final. De övriga går vidare till Barnkanalen.se. Där visas enbart den som leder omröstningen.
Överst: Supershowen jury som består av koreografen Fredrik ”Benke” Rydman, Barnkanalen-profilen Ylva Hällen och artisten Kristin Amparo. Foto: Magnus Liam Karlsson Nedan tv: Supershowens scencoach Sacha Jean Baptiste. Nedan th: Supershowens musikcoach Fernando Fuentes. Foto: Ida Krasse/SVT
Överst: Supershowens jury som består av koreografen Fredrik ”Benke” Rydman, Barnkanalen-profilen Ylva Hällen och artisten Kristin Amparo. Foto: Magnus Liam Karlsson Nedan tv: Supershowens scencoach Sacha Jean Baptiste. Nedan th: Supershowens musikcoach Fernando Fuentes. Foto: Ida Krasse/SVT

Minimello 2015 mer stjärnspäckat än någonsin!

sångarna-collage

Här har ni dom: rösterna bakom årets Minimello-låtar!
-Vi är särskilt stolta över att det är så många kvinnliga superstars som är med i Minimello i år! Ane Brun, Lisa Nilsson, Little Jinder och Helen Sjöholm är några av de artister som lånar ut sina röster. Den lyxen! säger Ylva Hällen, programledare och upphovsmakare.

Den 16 oktober är det äntligen dags för toarullarna att stå i rampljuset igen. Det handlar såklart om Minimello, melodifestivalen där alla artister som står på scen är gjorda av barn och årets Minimello bjuder på mer stjärnglans än någonsin. Bakom de glammiga artisterna står, utöver barnen som skapat dom, också några av Sveriges bästa låtskrivare, sångare och skådespelare. Ola Salo, Maia Hirasawa, Thomas G:son och Sonja Aldén är några av de som skrivit låtar. Se listan över alla personer bakom bidragen samt vilka datum du ska hålla utkik efter dina favoriter.

latskrivare-collage2

Deltävling 1, fredagen den 16 oktober 18.45
Bidrag 1. Vi ba kör
Vokalist: Amber Rose Watts, Alexandra Thysell Shanahan
Musik: Thom Gisslén
Text: Tiffany Kronlöf

Bidrag 2. Sayonara Sara
Vokalist: Pa Modou Badjie
Musik: Maia Hirasawa
Text: Maia Hirasawa

Bidrag 3. Kändast av dom alla
Vokalist: Ellen Bergström
Musik: Daniel Norberg
Text: Emil Norberg

Bidrag 4. Kämpa
Vokalist: Johannes Kuhnke
Musik: Klas Backman
Text: Johannes Berg

Deltävling 2, fredagen den 23 oktober 18.45
Bidrag 1. Senior Mustache
Vokalist: Oscar Zia
Musik: Niklas Edberger
Text: Ylva Hällen

Bidrag 2.  Kan ni fatta
Vokalist: Mimi Brander
Musik: Browsing Collection
Text: Ylva Hällen

Bidrag 3. Du har en ny vän
Vokalist: Ane Brun
Musik: Anna Hertzman
Text: Anna Hertzman

Bidrag 4.  Amors Pilar
Vokalist: Daniel Norberg
Musik: Thomas G:son
Text: Ylva Hällen

Deltävling 3, fredagen den 30 oktober 18.45
Bidrag 1. Zupermen
Vokalist: Vlatko Gicarevski
Musik: Andra Generationen
Text: Andra Generationen

Bidrag 2.  Ding
Vokalist: Josefine Jinder
Musik: Josefine Jinder
Text: Ylva Hällen/Josefine Jinder

Bidrag 3.  Till mamma
Vokalist: Vera Nord
Musik: Mija Folkesson
Text: Ylva Hällen

Bidrag 4.  Partyqueen
Vokalist: Lisa Nilsson
Musik: Mija Folkesson
Text: Ylva Hällen

Deltävling 4, fredagen den 6 november 18.45
Bidrag 1.  Rock n roll Bettan
Vokalist: Daniel Norberg
Musik: Klas Backman
Text: Johannes Berg

Bidrag 2. Jag vill kramas med dig
Vokalist: Adrian Modiggård
Musik: Ola Salo
Text: Ola Salo / Ylva Hällen

Bidrag 3.  Mitt hjärtas hemlighet
Vokalist: Helen Sjöholm
Musik: Amir Aly
Text: Sonja Aldén

Bidrag 4.  Viva la diva
Vokalist: Ayla Kabaca
Musik: Thomas G:son
Text: Ylva Hällen

Minimello-feber i Norden

ylva-pris

Minimello vann nyligen det prestigefulla priset ”Kids in charge award” på Nordic Kids Media Festival.
– Det finns inget bättre sätt att starta en ny säsong! Den peppen! Det här priset är inte bara till programmet utan främst till alla barn och alla deras grymma artister som gör Minimello möjligt, säger Ylva Hällen, programledare och producent för Minimello.

Minimello är programmet där barnens glammiga artister står i centrum och framför de 16 bidrag som ingår i tävlingen. Redaktionen har redan fått in över 12 000 artister och fler kommer in varje dag. Och Minimello-febern sprider sig över Norden. Det startade i Sverige, spred sig till Norges barnkanal NRK Super och nu planerar även Danmarks motsvarighet för en säsong av Minimello.
– Äntligen! Ett steg närmre ett MiniEurovision som varit mitt mål länge. Kanske kan vi satsa på ett Mininordic final redan nästa år där de bästa danska, norska och svenska bidragen möter varann. Vi får helt enkelt bjuda in dom!

minimello-2014-vinnare-Nelia-Livet-ut_992
Minimello-vinnaren 2014: Nelia med låten Livet ut.

Förberedelserna för årets säsong av Minimello är i full gång; en säsong som kommer att bjuda på fantastisk musik, roliga mellanakter och lyxiga överraskningar på sajten. Vi kommer även få träffa expertpanelen där allt från kläder, musik och skvaller kommer avhandlas.
– Startfältet är mer stjärnspäckat än någonsin! Men den bomben släpper vi inte riktigt än, säger Ylva Hällen.

Röstningen sker som vanligt på Minimellos sajt på barnkanalen.se. Förra året fick Minimello in över 1 miljon röster varje vecka. Precis som i stora Melodifestivalen blir det fyra deltävlingar, en Andra chansen och en final.

Minimello har säsongsstart fredagen 16 oktober, klockan 18:45 i Barnkanalen och på barnkanalen.se.

Finalisterna 2014
Finalisterna 2014

”Nej nej! Ni ska hälsa som kungar!”


I takt med att höstens mörker lägger sig över Sverige närmar vi oss premiären av årets Julkalender Tusen år till Julafton. Här kommer ett smakprov där Erik Haag försöker lära två unga prinsar att buga som riktiga kungligheter.

I årets julkalender tas vi från år 1015 ända fram till idag, en tidsresa tillsammans med radarparet från Historieätarna, Erik Haag och Lotta Lundgren. Vi får se hur folk klädde sig, hur de åt och hur de levde tillsammans. I det här klippet försöker två små prinsar lära sig att buga som en kunglighet, något som inte är helt enkelt alla gånger.

Kolla även in hur Tusen år till Julafton porträtterar 70-talet: Första bilderna ur Julkalendern 2015

Julkalendern har naturligtvis premiär den 1 december och kommer sändas i SVT1 och i Barnkanalen.

 

Problem+lösning för Barnkanalens Android-app

Har du problem att starta programmen i Barnkanalens Android-app? Det har blivit tekniska fel i Barnkanalens-app på Android som gör att det inte går att spela video för vissa. 

Om du har de problemen måste du ladda ner den nya uppdateringen av Barnakanalen-appen i Google Play, för att få det att fungera igen. Senaste uppdateringen finns här: https://play.google.com/store/apps/details?id=svt.se.barnkanalen

Draken på turné!

DRAKENSSOMMARTURNE

Bolibompadraken åker på sommarturné och första stoppet är Sundsvall! Kanske vill ni dansa drakdansen tillsammans, eller testa om drakens kramar verkligen är världens bästa?
Varmt välkomna!

Onsdag 1/7
Tivoliscenen i Hamnen
Kl. 19.00
Sjung & Dansa med Sara Edwardsson (Morgonshowen), Bolibompadraken, Patrik ”Putte” Elgh och David Skogman.

Torsdag 2/7
Stora torget
Kl. 13.00
Dans med Bolibompadraken, Patrik ”Putte” Elgh och David Skogman.
Show & Bus med Stephan Yücejatak Wilson (Lilla Sportspegeln) och Markus Granseth (Morgonshowen). Jovan Radomir programleder.

Fredag 3/7
SM-arenan, Hamnen
Kl. 13.00
Dans med Bolibompadraken, Patrik ”Putte” Elgh och David Skogman.
Show & Bus med Stephan Yücejatak Wilson (Lilla Sportspegeln) och Markus Granseth (Morgonshowen).

Lördag 4/7
Stora torget
Kl. 13.00
Dans med Bolibompadraken.
Show & Bus med Stephan Yücejatak Wilson (Lilla Sportspegeln) och Markus Granseth (Morgonshowen).

Fler datum tillkommer i detta inlägg.

Nyheter i Barnplay

Hurra, nu har vi utvecklat Barnplay så att det har blivit ännu bättre! Här kommer några tips och tricks att lägga på minnet i sommar.

 • Titta med långsam uppkoppling
  Du som tittar via mobiluppkoppling kan nu välja ”begränsad videokvalitet” så att din datatrafik räcker längre om du har begränsad surfpott. Obs! Den här funktionen finns bara på surfplattan och mobilen.
VIDEOKVALITET-NYAST4

 

 • Historiklista
  Under ”du har tittat på” samlas nu dina senast sedda program så att du enkelt hittar tillbaka till ditt favoritprogram.
du-har-tittat-pa-nyast

 

 • Hitta program utifrån ditt intresse
  Nu finns en lista där du kan hitta program utifrån olika intressen med temana djur, sånger, skratt, maskiner och klassiker.
flikarna-650

 

Vi på Barnkanalen önskar dig en skön sommar i Barnplay!

Behrang Miri ny programledare för Morgonshowen

behrang-992-m-logga

I höst dyker ytterligare ett nytt ansikte upp i Morgonshowen då Behrang Miri kommer att vara ny programledare i det direktsända programmet. Vi passade på att ställa några frågor till honom.

Grattis till ditt nya jobb, hur känns det?
-Tack, så mycket. Det är en stor ära att få jobba på Barnkanalen och med Morgonshowen! Det är ett program som är pedagogiskt uppbyggt och representativt för framtidens Sverige så det ska bli fantastiskt kul!

Beskriv dig själv med tre ord!
– Spontan, intresserad och med glimten i ögat.

Vad kommer tittarna att förvänta av dig i höst?
-Jag kommer att vara mig själv och ta med mig det jag bär på.  Jag är ju rappare i grunden så jag kommer att jobba mycket med rim, musik och med det lekfulla språket.

Behrang kommer att vara programledare för Morgonshowen med start vecka 34 och kommer att sända direkt varje onsdag hela hösten samt en helg i månaden.