Problem+lösning för Barnkanalens Android-app

Har du problem att starta programmen i Barnkanalens Android-app? Det har blivit tekniska fel i Barnkanalens-app på Android som gör att det inte går att spela video för vissa. 

Om du har de problemen måste du ladda ner den nya uppdateringen av Barnakanalen-appen i Google Play, för att få det att fungera igen. Senaste uppdateringen finns här: https://play.google.com/store/apps/details?id=svt.se.barnkanalen

Draken på turné!

DRAKENSSOMMARTURNE

Bolibompadraken åker på sommarturné och första stoppet är Sundsvall! Kanske vill ni dansa drakdansen tillsammans, eller testa om drakens kramar verkligen är världens bästa?
Varmt välkomna!

Onsdag 1/7
Tivoliscenen i Hamnen
Kl. 19.00
Sjung & Dansa med Sara Edwardsson (Morgonshowen), Bolibompadraken, Patrik ”Putte” Elgh och David Skogman.

Torsdag 2/7
Stora torget
Kl. 13.00
Dans med Bolibompadraken, Patrik ”Putte” Elgh och David Skogman.
Show & Bus med Stephan Yücejatak Wilson (Lilla Sportspegeln) och Markus Granseth (Morgonshowen). Jovan Radomir programleder.

Fredag 3/7
SM-arenan, Hamnen
Kl. 13.00
Dans med Bolibompadraken, Patrik ”Putte” Elgh och David Skogman.
Show & Bus med Stephan Yücejatak Wilson (Lilla Sportspegeln) och Markus Granseth (Morgonshowen).

Lördag 4/7
Stora torget
Kl. 13.00
Dans med Bolibompadraken.
Show & Bus med Stephan Yücejatak Wilson (Lilla Sportspegeln) och Markus Granseth (Morgonshowen).

Fler datum tillkommer i detta inlägg.

Nyheter i Barnplay

Hurra, nu har vi utvecklat Barnplay så att det har blivit ännu bättre! Här kommer några tips och tricks att lägga på minnet i sommar.

  • Titta med långsam uppkoppling
    Du som tittar via mobiluppkoppling kan nu välja ”begränsad videokvalitet” så att din datatrafik räcker längre om du har begränsad surfpott. Obs! Den här funktionen finns bara på surfplattan och mobilen.
VIDEOKVALITET-NYAST4

 

  • Historiklista
    Under ”du har tittat på” samlas nu dina senast sedda program så att du enkelt hittar tillbaka till ditt favoritprogram.
du-har-tittat-pa-nyast

 

  • Hitta program utifrån ditt intresse
    Nu finns en lista där du kan hitta program utifrån olika intressen med temana djur, sånger, skratt, maskiner och klassiker.
flikarna-650

 

Vi på Barnkanalen önskar dig en skön sommar i Barnplay!

Behrang Miri ny programledare för Morgonshowen

behrang-992-m-logga

I höst dyker ytterligare ett nytt ansikte upp i Morgonshowen då Behrang Miri kommer att vara ny programledare i det direktsända programmet. Vi passade på att ställa några frågor till honom.

Grattis till ditt nya jobb, hur känns det?
-Tack, så mycket. Det är en stor ära att få jobba på Barnkanalen och med Morgonshowen! Det är ett program som är pedagogiskt uppbyggt och representativt för framtidens Sverige så det ska bli fantastiskt kul!

Beskriv dig själv med tre ord!
– Spontan, intresserad och med glimten i ögat.

Vad kommer tittarna att förvänta av dig i höst?
-Jag kommer att vara mig själv och ta med mig det jag bär på.  Jag är ju rappare i grunden så jag kommer att jobba mycket med rim, musik och med det lekfulla språket.

Behrang kommer att vara programledare för Morgonshowen med start vecka 34 och kommer att sända direkt varje onsdag hela hösten samt en helg i månaden.

Fler än 7000 sökande till dom 11 platserna i Wild Kids 2016

bloggas1

Förra helgen var det slutcasting för nästa säsong av Wild kids! Av dom över 7000 förväntansfulla sökande fick 50 utvalda komma till slutcastingen på Kolmårdens djurpark. Men det är bara 11 stycken barn som tillslut kommer vara med i programmet.

Under dygnet på kolmården genomgick alla femtio barn hårda tester och noggranna intervjuer. Produktionen har under veckan valt ut dom elva deltagare och två reserver som får delta i Wild Kids 2016.

Inspelningen sker under sommaren.

Tobbe Blom ny programledare för Morgonshowen

morgonshowen-tobbe-blom_992

I höst dyker ett nytt ansikte upp i Morgonshowen på Barnkanalen. Men många av er känner kanske igenom honom, trollkarlen Tobbe Blom? Vi passade på att ställa några frågor till honom.

Grattis till nya jobbet! Hur känns det?
– Tack! Det känns otroligt kul och ärofyllt. Jag ser enormt mycket fram emot hösten!

Beskriv dig själv med tre ord!
– Glad, driven och lite galen…

Vad kommer tittarna att kunna vänta sig av dig i höst?
– Allt mellan himmel och jord tror jag. Skratt och allvar, bus och lärdomar. Allt serverat med ett stort hjärta och leende!

Tobbe Blom kommer att vara programledare för Morgonshowen en helg i månaden med start vecka 35. Innan dess kommer han även dyka upp som gäst hos de andra programledarna. 

Sommarlov med Alex, Rijal och Farah

Ett långt härligt Sommarlov väntar runt hörnet och årets programledare för Sommarlov är laddade inför premiären 8 juni.

Det är bra för hälsan att röra på sig, men framförallt är det kul. Det tycker i varje fall Sommarlovs programledare Farah, Rijal och Alex. Sommarlov kommer i år ha fokus på lek och rörelse. Tillsammans med tittarna kommer programledarna prova på olika aktiviteter och kanske uppfinna några nya. All rörelse som samlas in kommer att laddas i en märklig maskin som sedan skickar iväg Alex ut till olika platser i Sverige.

— I år kommer Sommarlov bli vilt och fartfyllt. Varje vecka ger jag mig ut på uppdrag i Sverige och det kommer bli mycket skratt, glädje och sommarlovsenergi. Jag har längtat hela året efter Sommarlov, att vara programledare för det här programmet är som att vara delaktig i barnens sommarlov, säger Alexander Hermansson.

Inspelningen är liksom tidigare i Malmö och det kommer att visas en massa härliga tv-serier. Bland annat den nya serien ”Mysteriet på Barnkanalen”.

Sommarlov sänds varje dag hela sommaren i Barnkanalen och på barnkanalen.se från 8 juni-14 augusti kl 9.00-10.00 och repris kl 18.30.

Stefan Löfven gästar direktsända Morgonshowen

 

 

doreen-och-stefan-992

Imorgon kommer statsminister Stefan Löfven till Barnkanalens direktsända morgonprogram Morgonshowen  för att bland annat, svara på tittarnas frågor.

Programledare Doreen Månsson välkomnar statsministern och tycker att det är världens chans för honom att få möta alla barn på det här sättet. Fortfarande har barn möjlighet att skicka in sina frågor på morgonshowen@svt.se Skicka gärna med bild.

 Till Morgonshowen

Petra Mede, Markoolio och Happy Jankell i vampyrserie

rysberg-kostymtest-blogg

Snart börjar inspelningen av humorserien Familjen Rysberg som ska sändas i höst i Barnkanalen. Här möter vi vampyrfamiljen Rysberg spelade av Markoolio, Petra Mede och Happy Jankell. Fredde Granberg som skrivit manus och regisserar utlovar riktigt  fredagsrys i höst i Barnkanalen.

Det råder blodbrist i Transsylvanien och den adliga vampyrfamiljen Rysberg som har drivit hotell i sitt gamla skräckslott tvingas flytta till en 3a i Stockholms förort där den driftiga mamma Bettan har lyckats skaffa jobb på blodcentralen. Men det är inte helt lätt att leva dubbelliv som vampyr i de levandes värld, särskilt inte då gamla släktingar och zombiepolare envisas med att komma på besök. Och när självaste gammelgadden Greve Dracula anländer för att kontrollera att familjen fortfarande lever som vampyrer så hamnar familjen i en jobbig knipa.

Familjen Rysberg består av mamma, pappa, storasyster samt adoptivsonen Uffe som är varulv.


Familjen:

Pappa – Drak-Olle  443år

Mamma – Eliza-Bett 326år

Tonårsdottern – Vampyrella 115år

Adoptivsonen Uffe 10år

Skådespelare:
Marko Lehtosalo
Petra Mede
Happy Jankell
Julius Jimenez Hugoson

Producerat av Nordisk Film TV för SVT

Manus och regi: Fredde Granberg och Thomas Claesson

Projektledare SVT Lisa Andrae

lisa.andrae@svt.se

Producent Nordisk Film  Fia Fång

Premiär fredag 11 september i Barnkanalen